Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2010 07:36 - ВАРВАРИЗМИТЕ БЪЛГАРСКИ
Автор: ok3223 Категория: Политика   
Прочетен: 3200 Коментари: 17 Гласове:
-44

Последна промяна: 03.07.2011 06:18


До де я докарахми с тази КРИЗА братя. Сичко друго е у ред; данъците събрани от големите хитреци, контробандта е на 0, ДДС секи плаща, (не само баламите потребители) като поп, корупциата по сите етажи, даже на най-високите е вече нулева и пр. и пр., та се захванахми да опраями  БАН, и многучените академици.
Те там имало много за опраяни.
Събрале се там, както каза негова милост министъро на парите г-н Дянков, бог да го поживи и да живей още 100 год., все синодални старци, които нищо полезно не праят. Само чукат карти и местят броениците, кът че ли са на курорт и почивка в Хилендарския манастир. На  заслужена почивка, а не са скъпоплатени академици, орторизирани да праят съвременна наука и открития за благото на бълг. народ и държава.
Та министъро на науките и просветата,  възпитаника на ленинградският уиверситет египтолог и спец по мумиити, доценто от НБУ г-н С. Игнатов, по мъдрото указание на министъро на парите и негов наачалник, се е  захванал да ги РЕФОРМИРА.
Намали им парите наполовина. Да се съкратят, намялят, намалят и остане само туй младото, способното. Готовите за пенсия пенсионирахми, старите, яловите един вид, не далите нищо напоследък на науката, съкратихме . Даваме път на напористото,  което тепърва ще докажи какво можи. А то можи мноого,  казва Г-н Дянков, Господ да го поживи и му дава мноого здраве.. Мнооогу...
Сега са на спортна диета и с намален бюджет. Остаяят разни там имоти и постройки, подарени някога на БАН от родолюбиви българи. И тях ще опрайми. Има мноого кандидати и ще позакърпим бюджета на новъта година..
На село, нали, когато кравата престане да дава мляко, или дава малко - я колим, та и тук. Всичо е ясно кат бял ден. Получили повече от добра оценка от специална учена комисия на ЕС изпратена да ги ревизира. Туй вятър работа. Нали са учени и се подържат. Знаем ги ний тез работи.
Ама, казваш, ете у САЩ, Исландията, Ирландията,  където фалираха стотици банки здравни и пенсионни фондации  и дружества, и заеха стотици милиарди долари и еврота да позакърпят положението, а ората останаха без  здравни и пенсионни осигурови. там казваш ,никой, ама никой не е посегнал, не и помисл да посегне да разтури техните АКАДЕМИИ НА НАУКИТЕ, да ги "реформира" един вид днес и сега.У  Румънията, където полицайте са 3 пъти по- малко, отколкото у нас-им  намалиха  заплатите с 25 %, на чиновниците също. В  съседна Гърция, която беше и е пред фалит и колапс, с държавен дълг от 200 милиарда долара, и бе спасена със заеми от 110 милиарда от ЕС, СБ и МВФ,  бяха орезани заплатите на всички повсеместно, като гърците стачкуваха по този повод масово до вчера...НИКОЙ, АМА НИКОЙ И НЕ ПОМИСЛИ ДА ПОСЕГНИ И"РЕФОРМИРА" ГРЪЦКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ,  та със спестените пари да закърпи и там бюджета.
САМО НИЕ, КОИТО В СРАВНЕНИЕ С ТЯХ СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДОБРЕ. НЕ СМЕ ПРЕД ФАЛИТ, ПОНЕ ЗА СЕГА, И НЕ СМЕ ЗАЕЛИ ОТ НИКОЙ НИЩО И НЕ ДЪЛЖИМ НИКОМУ НИЩО.
САМО НИЕ С "ОПРАЯНЕ" НА БАН, НА НАУЧНИТЕ И КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ И ИНСТИТУЦИИ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, НА КУЛТУРНИТЕ ДЕЙЦИ,  НА УЧЕНИТЕ И ЛЕКАРИТЕ, ЧРЕЗ ТЯХ И ЗА ТЯХНА СМЕТКА  ИСКАМЕ ДА СИ ДООПРАИМ ИКОНОМИКАТА И ДЪРЖАВАТА.
Ний ли сме най-далновидните и умните, или само тъй ни се струва!?Тагове:   нашенски,   най,   БАН,   ний,   мумия,   НИ,   опраяне само,


Гласувай:
9
531. анонимен - въпрос
10.12.2010 16:13
още ли в БАН е на щат (получаващ редовно заплатка) алкохолизираното недоразумение , син на Гриша Филипов, дето говори с извънземни?
Ако ДА - никакви пари за БАН!!!

п.с. На всички такива, дето плачат за БАН - защо нито един не ми отговаря на този въпрос, задавам го за 1000 път?
цитирай
2. ok3223 - Никой
10.12.2010 20:29
не плаче за БАН, а за бългрската наука, която в момента е там. Дреме ми за твоето пиянде, па било то сина на Г. Филипов. Дали е там или не е, няма значение. Зарад едно дэрвеница и 10 бълхи никой нормален не гори цял юрган.
А какво мислиш е твой проблем. На село е имало и дървеници и бълхи, но никоя женица не си е горила чергите затуй. Ами ги прала и дезинфекцирала доколкото е можела. Та и ние.
цитирай
3. анонимен - е как))))
11.12.2010 08:07
като има автономия и за какво се харчат парите - не е ясно.
докато не се изхвърлят всички малоумници - няма да стане.
щото със старчоци с алцхаймер наука не се прави)))

п.с. Съботинв кога ще проговори без диалект, а?
цитирай
4. ok3223 - Абе и ти си
11.12.2010 13:46
Една нереализирана 0, която, кастрирана интелектуално от природата, завижда на хора станали академици.
Е, не можем всички да сме академици. Не ставаме просто. Академиците на 30-40 год. са рядкост по света. Болшинството са над 50г. Не се става лесно академик у нас. Никъде не се става лесно.
Така че долу шапка пред БАн. И стига си скърцал като несмазана биволска каруца. По нещо в писането ти се познава, че си малко кукуригу, а на такива е забранено със закон да решават обществени проблеми.
Ясен ли съм, дядка.
цитирай
5. анонимен - вуйне
11.12.2010 15:21
със сигурност съм по-млад от теб, а кастрирана (интелектуално) си ти - вижда се и без очила))).
някой да ти е казал, че искам да съм академик???
искам парите от моите данъци да отиват за смислени неща, а не за кретенските ви вопли - убиват науката - а то се оказва, че давате под наем за стотинки имотите на БАН и как се харчат парите знаят само алцхаймерови алчни старчоци, приятели на Гоце.
имам право да решавам обществени проблеми, защото с данъците, които съм платил само за тази година хрантутя такива леви тикви като теб - поне по 5 на брой.
и се чудя докога искам да ви хрантутя де...
цитирай
6. анонимен - галош
11.12.2010 16:11
ok3223 написа:
не плаче за БАН, а за бългрската наука, която в момента е там. Дреме ми за твоето пиянде, па било то сина на Г. Филипов. Дали е там или не е, няма значение. Зарад едно дэрвеница и 10 бълхи никой нормален не гори цял юрган.
А какво мислиш е твой проблем. На село е имало и дървеници и бълхи, но никоя женица не си е горила чергите затуй. Ами ги прала и дезинфекцирала доколкото е можела. Та и ние.

цитирай
7. ok3223 - ALEXALEX-ЧО
13.12.2010 11:24
Май наисстина си ГАЛОШ, КАКТО Е БЛОГОВОЛИЛ ДА ТЕ НАРЕЧЕ КОЛЕГАТА.
Ако мислиш, че имаш работо с просяци, въпрос на манталитет, трябва да те светна, имаш грешка.
А и ти в сравнение с мен си балкански просяк. Ако мислиш, че само леви мислят като мен, и защитават бан си в грешка. Такива полуграмотни мафиотчета като теб не бива да решават съдбата на БАН, както става в случая.
ЗА ИСТИНСКИТЕ ДЕСНИ БАН, КАТО ИНСТИТУЦИЯ И ЛЮЛКА НА БЪЛГАРСКАТА НАУКА Е СВЕТИНЯ. Може да се модернизира и подмладява, та тя на 130 год. Но не и да се ликвидира от престъпни и полуграмотни дегенерати, като твоя милост.
Това повеля за патриотите Българофили, за които интересите на България и нейното Бъдеще са над ВСИЧКО!
цитирай
8. анонимен - ok3223
13.12.2010 11:48
точно какъв съм е друга тема (да не си мерим образованията, че ще получиш инфаркт, ндам). И по отношение на доходите е същото, но тука ще навлезеш в личната ми територия, където леви кухи тикви не се допускат)))).
Светиня викаш, била БАН))) Ндам, с кухи леви старчоци, които крадат като бесни и плачат за социализЪма. Колко млади хора изгониха (с кофтито си държание и родниско-клановите си отношения) знаеш ли?
Това, че искаме да се разкарат скерозиралите партизани (половината академици) не означава, че искаме да затворим БАН. Искаме там да влезнат пак млади хора и да правят наука, а не агенция за недвижими имоти.
И целия ви смешен червен плач е за това, да гепите още кинти и никой да не ви се бърка, ама няма да ви огрее))))).
Това НАД ВСИЧКО си е националисоциализъм, ама вие комунягите разлика с фашистите нямате, така че какво ли се учудвам)))
Ако си толкова ерпап - хайде да си извадим данъчните декларацийки - и на който е по-голяма и е платил повече данъци, другия да му даде разликата))))
Ама няма да посмееш, щото левите кухи тикви и данъци не плащате, само крадене ви е в кратуните))))
цитирай
9. ok3223 - С МЕНТЕТА НЕ МИ СЕ ЗАХВАЩА.
14.12.2010 12:02
нОМЕРА НЯМА ДА МИНЕ. НЯМА ДА УСПЕЕТЕ ДА ОБЕРЕТЕ И БАН.
Иде и видов ден, ден за равносметката.
С прогонени от БАН не ми се разправя.
В БАН от партизани помен няма. Пенсинери са,или измрели отдавна.
С хъс и гола амбиция не се става академик.
ИСКА СЕ ДА СИ ДАЛ НЕЩО ЗА НАУКАТА, БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ.
А ТОВА НЕ Е ПО ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ВСЕКИ.
Едно е да искаш, друго е да можеш, трети четвърто да го направиш, за да станеш АКАДЕМИК.
НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ВСЯКА УСТА.
ЗАТОВА МНОГО ИМ ЗАВИЖДАТ...
НО НЕ ТАКИВА КАТО МЕН, А КАТО ВАС.


цитирай
10. panazea - Поздравления от мен !
16.12.2010 11:23
Не съм академик и не съм от БАН , но ми дреме за българската наука , дето се затрива !
Те цялото племе искат да затрият !
Поздрав , защитнико на България !
Знам , че искаш да защитиш всички !
С теб съм ! Панацея !
цитирай
11. анонимен - ok3223
17.12.2010 22:37
то се видя))))
смелчаци и ЕнтелЕгенти))))

цървули неощавени, отвсякъде)))
цитирай
12. анонимен - Малките кученца най силно джфкат.
21.12.2010 17:55
На 360 градуса. Голяма драка е тоя. Тегли му един ляв шут и толкова.
цитирай
13. stoineff - Наука, образование...
21.12.2010 22:08
... жалко е, че вече 20 години никое не ги постави като приоритет на политиката си. Ако трябва да станем бананова република с ниско квалифицирана работна ръка - целта е почти постигната!
цитирай
14. alchemist - Бруталните
25.12.2010 18:28
варваризми започнаха от 09.09.1944 г. и до сега не могат да спрат.
цитирай
15. ok3223 - Защо от 44год. Вярно...
04.01.2011 08:40
Прочистена беше.Имаше откоровени фашаги...Б. Филов и комп. Но никой не се е опитвал да я закрива.
Напротив, винаги е била на почит и щедро финансирана.
Докато при мутротодемокраат ББ днес не е така.
Правят и невъзможното да я ликвидират.
И се прави поради ниската култура на ББ, на кабинета му и на ГЕРБ като управляваща партия.
На западащата култура на бълг. общество като цяло.

цитирай
16. zaw12929 - Навремето един богаташ завел на ...
02.02.2011 13:25
Навремето един богаташ завел на пазара сина си, да му купе роб( в Рим) и се оплакал на мъдреца, че той не иска роб, а иска да учи. Мъдрецът му казал,"Купи му роб и тогава ще имаш два роба- вторият ще е синът ти..."
Трябва ли мъдреци да ни казват, че науката е най святото и за учените трябва да има условия за спокойна и ползотворна работа. Учени с 240 лева и чистачки в министерствата със 700 лева....край на коментара....
Учените не са политици- те са с ум надарени и затова не ги политизирайте
цитирай
17. zaw12929 - Казвате
02.02.2011 13:32
stoineff написа:
... жалко е, че вече 20 години никое не ги постави като приоритет на политиката си. Ако трябва да станем бананова република с ниско квалифицирана работна ръка - целта е почти постигната!

Няма как да сме бананова република, но пък сме само житна, нали само жито и слънчоглед сеят- преди имахме оранжерии, зеленчукови и овощни градини и много лозя, за да изнасяме селска продукция за 16 милиарда лева- консерви, вино, още- кравеферми и кисело мляко литър за 0.20 лв и за износ, сирене унищожена е от нас целенасочено и земята ...трънясва или за нея не се плаща на собствениците прилична цена
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ok3223
Категория: Поезия
Прочетен: 422789
Постинги: 273
Коментари: 388
Гласове: 3508
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31