Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2011 12:59 - За кучетата,хората,овците и Месията
Автор: ok3223 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1941 Коментари: 11 Гласове:
3

Последна промяна: 10.09.2011 21:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Чета вестници, гледам телевизия, поглеждам  в инт. и съм в пълно изумление. Представете си само!?...Таам, някакви рошави, полурошави и съвсем рошави субекти реват и се възмущават, че нашят многоуважаван м-р председател и генерал-лейтенант от полицията д-р Боко Б. ги бил сравнил с кучета. Не с някакви въшлви и гладни помияри, каквито щъкат с  хиляди около боклукчийските кофи в нашата любима столица София. О-о, не-е-е!
А с отглежданата от генерала суперрасова порода Български овчарски кучета, отглеждани и селектирани при супер специални условия, със модерните методи на съвремената зооевгеника, последен врясък на науката.
Да се чуди човек на КИ-то  на тези субекти.
Та това са кучета, бе! Князе и барони на съвременното кучешко население в България. От благороден произход и синя кръв, живеещи в замъка на г-н м-р председателя в Банкя при царски условия. Къщата дворец, папането царско, мацката наблизо и винаги на разположение. Условия Царски и Господарски.
Със лъскав и загладен косам, едри и яки, гледат отвисоко    на дребнолюдието, истински лъвове и царе на българските джунгли.  За чудо и приказ са, и заслужена гордост на на д-р Бойко Б.
Не случайно вождът на руския народ и днешен м-р председател на Русия г-н Путин, се зарадва толкова много при гостуването  си в България, когато нашият м-р председател д-р Боко Б., благоволи да му падари едно от тази прекрасна порода кучета. То беше радост, то бяха  милувки и целувки, и възклицания възторжени.
Г-н Путин разбира от кучета и е познавач от класа, и с признато кучкарско хоби. 
На кой от нас песоглавци, би се зарадвал  толкова г-н Путин,и би размразил ледена сибирска физономия, а?
На, никой!!
И се обиждат някои таам, че били сравнени с тези расови  животни, които трябвало да са вързани винаги със къс и здрав ремък, и държани здраво; ама много здраво, защото, ако не дай си боже са сърдити и гладни, и се радбунтуват, и изсулят от оглавника, какво може да му случи на този, който ги е оставил жадни и гладни.. Нямате и най-маненка престава.
Я да видим какво преставляват като същества и като творения на цивилизациите, обидените от това сравнение.
Което м-р председателя и генерала от полицията д-р Боко Б. благоволи да направи.
Народ от обидени и  мрънкащи, и винаги недоволни от нещо и за нещо; наполовината ментържии и кръшкачи, които все търсят на роботата лесното, а на баницата мекото. Тълпа,(сбирщина)от страхливци, която все чака и търси някой да я  води  и спасява. Да и казват от Брюксел или от Вашингтонската капия, какво да прави и как да го прави. И дали да го прави, за  да я  потупат по рамото или наругаят заслужено.
Тълпа(стадо), гладна и полугладна, която, от 22 години живе в безтегловност, и в това първично състояние, и е свикнало с него.
Навикнала да е последна в ЕС. Да я балалайкат и внушават, колко е евтино у нас и след време, как всичко ще се оправи. Как всичко било с цели 51% по-евтино, отколкото в в ЕС. И да я утешават всекидневно, че върбите раждат грозде.
Да не правят сравнение на собствените си заплати със заплатите на трудещите от ЕС,( нашите кротки трудящи се), заплати, които са от 5 до 10 пъти по-високи за една и съща работа, при много по-мизерни условия.
А И ПОКУПАТЕЛНАТА  СПОСОБНОСТ НА НАШЕНСКИТЕ  ЗАПЛАТИ (КОЛИЧЕСТВОТО СТОКИ И УСЛУГИ , КОЕТО МОЖЕ ДА КУПИ ), Е ОТ 5-10 ДО ПЪТИ ПО-МАЛКА, ОТКОЛКОТО Е СРЕДНО В ЕС.
Реалната заплата е количството стоки и услуги купени с 500-те лв, каквото е средната заплата в Бг. А тя от 5 до 10 пъти по-ниска КАКТО ВИДЯХМЕ, от средната заплата в  Еврозоната. 
И тази тълпа, инертна маса, стадо овци на 90% - се сърди, недоволна е, че д-р Боко Б. я сравнил с глутницата елитни овчарски кучета, които отглежда, над който бди, и се грижи всекидневно, 24 часа в денонощието.
Над които трепери, като ги храни по 5 пъти на ден с отбрана екологично чиста храна, за да им се радва, да го слушат и пазят, като зениците на очите. Да растат и се размножават, и да подобряват кучешките породи на майка България.
Имате ли си престава, как ще го посрещнат тези елитни псета, ако ги остави гладни само 2 дни. Ами ако ги недохранва година-две и станат само кожа и кости, като пенсиониран учител на минимална пенсия. Когато се прибижи до тях, ако му стиска, разбира се, и се опита да погали някое. Да покаже колко са му мили на сърцето. Какво ще стане и остане от него, ако не са здраво вързани от кучкарите с железни синджири. Не смея да си го помисля, не мога да си го и преставя. Вие ако можете, опитайте...
А това са кучета, отбрани и елитни кучета от оригинална българска порода.
И КАК РЕАГИРАТ ПУСТИТЕ МУ КУЧЕТА, КОГАТО СА ОСТАВЕНИ ЗАДЪЛГО НЕДОХРАНЕНИ ОТ ТАКА ЛЮБИМИЯТ НА СЪРЦАТА ИМ ГОСПОДАР.
Готови са да го налапат със се парцалите.

Та си мисля, знаете, че сравняването  на бълг.народ с тази елитна българска порода кучета, е една жестока и незаслужена с нищо обида за благородните кучета, за тази отиваща си порода български овчарски кучета.Завещана ни от вековете българска история, благодарение на героизма и самоотвержеността на които, ние сме просъществували като държава до днес.
ДА БЕШЕ НИ СРАВНИЛ Г-Н М-Р ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И  ГЕНЕРАЛА ОТ ПОЛИЦИЯТА Д-Р Б. БОРИСОВ СЪС СТАДО ОВЦЕ И ОВНИ, май никой нямаше да се разсърди и обиди чак толкава много.
Какво бихте прибавите и вие по казуса?...Тагове:   доктор,   овчарски,   Месия,   кучета,


Гласувай:
3
0


Вълнообразно


1. chavdar01 - КАЗАЛ СЪМ ГО В МОЯ БЛОГ
01.07.2011 13:07
МАЙНАТА ИМ НА ВСИЧКИ!!!!
цитирай
2. анонимен - И от мене една майна от сърце!
01.07.2011 13:24
И от мене една майна от сърце!
цитирай
3. анонимен - Абе добре сме, но ще се оправим! О...
01.07.2011 22:19
Абе добре сме, но ще се оправим! Овце, кучета все животни.
цитирай
4. phoenix2000 - От дърводелец поет и музикант не става, Призванието му е брадва
02.07.2011 10:53
18. ok3223 - Дърво си беше, дърво ще си останеш
а Признанието е доказателство, всичко друго е Приспивни Празни Приказки
цитирай
5. zaw12929 - Премини крача нататък! Различия ...
03.07.2011 11:31
Премини крача нататък! Различия винаги ще има и демокрацията задължава да ги... търпим
цитирай
6. phoenix2000 - Разлики
03.07.2011 12:52
Разликата е че бг народа сам си избра овчара, а овцете в овчарника овчара сам си ги избира. Кво е виновен Бърборко Борисов, че народа го е избрал. И мен да ме изберат и аз не бих се оплаквал, пък мога и всеки ден в стихотворна форма пред журналистите с Приспивни Празни Приказки да ви омайвам. Куч куч куч, имам кокалче за изборите куч куч :)))))))
Тургам та в любими и ща оплюсявам за всеки нов постинг

Овча Ода за нарОда

Системата мачка овцата
Овчаря си бара ма.. да...мда
по главата

Варварина извади камата
и отряза на овцата гла...ах.. аз
подряза и вълната
почувствал добрината

овцата обича овчаря
обича го силно горката
обича си тя господаря
но не както той нея
в Та ..Ва......
в Тази Вакла Красота

И усетила тя добрината
почувсва се лично призната
на новия варварин
сладко разлята в ус.. ус...
погалена от него

А стадото нямо погледа
не смее дори да изблее
да не би случайно защото
може утре да стискат
като доят млекото

цитирай
7. ok3223 - ТК БЪРКАШ
04.07.2011 19:13
Не са го избрали-натресоха им го, като спасител и месия. Народът е като овчо стадо ,акъдето го помамиш хитро и с умение натам отива
цитирай
8. phoenix2000 - ок
05.07.2011 00:56
така е
цитирай
9. pagan - окейчо, окейчо
08.07.2011 03:31
окейчо, окейчо,
блогови славейчо,
защо не лееш кофи
със стихоплетни строфи?
Къде остана музата
раздираща си блузата
пред патоса огромен
на гения ти скромен?
Пред Твоята поезия
изпадам във екстаз
обхваща ме амнезия
и слушам, слушам във захлас!
О, Омире, Сервантесе, Шекспирю,
не спирай, моля те, не спирай,
плети във амфибрахий, ямб, хорей
на спирай! Пей ми! Пей ми! Пей!
Пред Твойта мъдрост съм безгласен,
и к`вото кажеш съм съгласен.
Пред Тебе всеки претендент
за премиер и президент
е глупав и фалшив и слаб,
кат` баба ти пред баобаб!
Премъдри, би ли ни открехнал
преди езика си да си навехнал,
от кой бездънен извор черпиш,
та нас- невежи да почерпиш
къде си расъл и какво си пасъл,
такъв поет да станеш си сколасал,
кат`Теб да станем,- умни и добри,
борци за светли бъднини?
А?
цитирай
10. pagan - От горния коментар
08.07.2011 03:39
не искам да останеш с впечатление, че съм фен на кой да е политик! Просто коментирам блога ти. И обърканото ти съзнание. И ГРАФОРЕЯТА ТИ .Сори, ако се чувстваш засегнат!
ТЪПАНАРЯТ.
цитирай
11. ok3223 - Слушай PAGAH-e...плачеш
10.07.2011 14:15
за яка каруцарска псувня. Дреме ми дали с фен на тоя или оня. И ти ли си пасал козите на Орфей? Но си останал козар.За разлика от него и...от мен-у нас има нещо. Докато у теб няма нищо, кръгла 0 си като версификатор. Да каканижеш мъртви римувани стихчета е лесно за мнозина. Това е не поезия, а безмозъчно онаниране, което могат много старчета, които клечат по кръчмите и чиракуват,и черпят впиянчени манияци от софийската пописваща бохема, съставене от провалили се "писатели и поети". Продължавай, но... от всяко дърво не става свирка.
Навремето в немско са писали цели учебници по математика и химия в стихове. Никой от написалите ги учебникари не е претендирал за званието поет.
По това точка.
И в бибилията го пише. Съди ги по делата, а не по това какво казват и пишат за себе си.
И ти си един вманиячен празноглав фен на д-р Боко Тиквата. Това си е твой проблем и не ме засяга. Всеки е свободен да лиже словесно(по липса на друга възможност) задника на когото си поиска, и да му се кланя и пали свещи по всеко лреме.
Ти си ибрал Боко тиквата... Приятно занимание!
Я съм до тук!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ok3223
Категория: Поезия
Прочетен: 422213
Постинги: 273
Коментари: 388
Гласове: 3508
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31