Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2011 14:49 - ТЕПЕГЬОЗЛЪКА НА г-н Симеон Дянков
Автор: ok3223 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1448 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 03.07.2011 05:50


И изненадите, които готви с
"Пакта за финансова стабилност", на оголелия и обосял бълг.народ.
Подготвя ги финасновият минстър г-н С. Д янков,Със серията "лекции" , с които обиколи САЩ, Англия и къде ли не. Благоволи и на нас да разясни, какво е родила неговата богата фантазия. Как за векове ще се стабилизира нашата, па даже американската и всяка икономика завинаги, ако се възприемат  неговите малоумни идеи и предложения.
А те са простички като него. Прибавяме, чрез единодушно гласуване в Нар. събрание текст в конституцията на репуб. България, според който;
ПРЕКИТЕ ДАНЪЦИ МОГАТ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ САМО С КВАЛИФИЦИРАНО МНОЗИНСТВО ОТ 2/3, ОТ ОБЩИЯТ БРОЙ ДЕПУТАТИ.
Ни по-вече, нито по-малко. И чудото става аламинут.
КАТО БЕТОНИРАМЕ ПРЕКИТЕ ДАНЪЦИ НА 10% КАКТО Е СЕГА, ВСИЧКО ЩЕ ТРЪГНЕ ПО МЕД И МАСЛО.
България ще стане ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ до една петилетка, както до скоро ни обещаваха познатите шмекери от близкото вчера.
Каак ще стане това... лесно.

Какво е пряк данък?
Това е данък върху:
печалбите на милионерите, собственици на фабрики и заводи, на вериги от аптеки и магазини, на хиляди декари земя( варн. ТИМ), на замъците покрай морето и езерата, в Бояна и Драгалевци, Симеоново и Банкя, и по всички вълшебни кътчета, на собствениците на супер скъпите коли и яхти, на дивидентите, които получават от оборота на стоки и услуги и тн. Тези данъци са "тежички" за българските богаташи. Най-много за онези над 500 милионери, които царуват в Бг. Които не обичат този ПРЯК ДАНЪК, който макар и 10%, много малък в сравние със същия данък плащан в ЕС. В страни като Гърция,Франция, Германия, Швеция, Холандия, Норвегия, Финлндия, и мн.др., страни, където е прогресивен и пропорциовален, той често минава  50- те %. Техните бизнесмени го плащат честно и почтено, защото законите са строги и панделата е на 100% сигурна.
Този данък иска да закове навечно на 10% вносното министърче С. Дянков.
ЗА 85% ОТ ОБЕДНЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, С ПО ЕДНО ПАНЕЛНО АПАРТАМНТЧЕ и кола 2-ра употреба, този данък и поносим. Става "тежичък4 за НАГРАБИЛИТЕ И натрупалите големи богатства и собствености, за богатаШите и милионерите, защото облагаемите богатства са огромни и данъка макар и малък, расте пропорционално като сума.

ДОКАТО КОСВЕНИТЕ ДАНЪЦИ, КОЙТО ЗАСЯГАТ ВСИЧКИ И ВСЕКИ, най- много потребителите на стоки от първа необходимст(храни, отопление, ел.енергия, дрехи и тн.). НАЙ- МНОГО ХОРАТА С НИСКИ ДОХОДИ, А МНООГО ПО-МАЛКО ХОРАТА С ВИСОКИ и МНОГО ВИСОКИ ДОХОДИ,
ДА МОЖЕ,
ДА СЕ ПРОМЕНЯТ,
ВИНАГИ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ ПО предложение НА г.н Дянков. На ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРАВИТЕЛСТВЕНОТО МНОЗИНСТВО.
Кои СА КОСВЕНИТЕ ДАНЪЦИ?   
Това са: ДДС, митата, лицензиите,дънъка върху оборота,потребителските разходи,потреблението, консумацията,регистрационните и др.разходи,
КОИТО СА ВКЛЮЧЕНИ ДИРЕКТНО В ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ И УСЛУГИТЕ, КОИТО КУПУВАМЕ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН, И РАСТАТ ПРОГРЕСИВНО С  УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ЦЕНАТА НА КУПЕНАТА СТОКА ИЛИ УСЛУГА.
ПАЗАРУВАШ ПРИМЕРНО:
 1 хляб за  1лв.  с  20% ДДС....20 ст. отиват само за този данък;
  1 кг. сирене за 10лв. данъка вече е 2лв.,купуваш
 телевизор за 500лв. Само ДДС е включено със 100лв. в цената на телевизора, а другите скрити данъци с колко са включени в цената само те  си знаят. Като често данъците достига да 1/3 от цената на телевизора.
Това са така наречените оборотни данъци, невидимите данъци, които се включват в цената и се събират автоматично с покупката на стоката.
Като много стоки се облагат с прогрисивен данък по 2-3 пъти, мита, лицензи и пр. и СА ОСНОВНият ФАКТОР ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА СТОКИТЕ.
КОСВЕНИТЕ ДАНЪЦИ СА АНТИСОЦИАЛНИ.
ЛИЦАТА С НИСКИ ДОХОДИ  ПЛАЩАТ ОТНОСИТЕЛНО ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ДАНЪКА,А ТЕЗИ С ГОЛЕМИ ДОХОДИ МНОГО ПО-МАЛКА.
Не може да се приложи прогресивно облагане.
Получаваш заплата от;
500лв. харчиш я цялата, само ДДС  плащаш 100лв.
1000лв--------,,----------------------ДДС е 200 лв. спестени 0
А при заплата от 5000лв., като похарчиш 2000,  ДДС ти е 400лв., а останалите 3000 спестяваш. Не плащаш никакъв данък, внасяш ги в банка и ти носят лихва. КАКТО СЕ КАЗВА, ПАРИ ПРИ ПАРИ ОТИВАТ.
ЗА ПЕЧАЛБИТЕ НА МИЛИОНЕРИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ. Косвените данъци са се едно мухи ги хапят..  Внасят си спестеното от закуски в банките без да площот данъци и парите им растат със скокове от лихвите.

Та за тях се е загрижил нашият вносен финансов юпи-министър г-н Симо Дянков, и иска да ги разтовари и от плащането на преки данъци в нормален размер, при евентуалното въвеждане на прогресивно подоходно облагане. Което няма как да не бъде въведено и у Бг, като страна членка на ЕС, защото този данък е основен и отдавна въведен 99.9% от страните членки на СЪЮЗА.
Затова настоява за приемането на пакта за стабилност.
САМО ЗА ТОВА.
И СЕГА ХАЗНАТА СЕ ПЪЛНИ НА 60% ОТ КОСВЕНИТЕ ДАНЪЦИ, А ТОЙ ИСКА ДА ДОКАРА ПЪЛНЕНЕТО НА ХАЗНАТА ДО 80% И ПОВЕЧЕ, САМО ОТ КОСВЕНИ ДАНЪЦИ.
КАТО ЗА ПРЕКИТЕ данъци ОСТАНАТ НЯКАКВИ СИ 10-20 %.
ТОВА  Е ЗАВЕТНАТА ЦЕЛ И МЕЧТА НА ТОЗИ НАРОДОМРАЗЕЦ БЪЛГАРСКИ.
ДА СЕ ПЪЛНИ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА(БЮДЖЕТА) НА НАД 80% ОТ КОСВЕНИ ДАНЪЦИ, ПРЕДИМНО И ЗА СМЕТКА НА ДЖОБА И МИЗЕРИЯТА НА ХОРАТА С НИСКИ ДОХОДИ, НА БОЛШИНСТВОТО ОТ БЪЛГ.НАРОД. Затова с въвеждане на промени в конституцията за изискване на 2/3 за промяна на преките данъци иске да увековечи 10% данък върху милионните емущества на богаташите.
За това се е загрижил, търчи и обикаля свето, и настоява, и хленчи, ужким за благото на народ и държава, финан. министър г-н Симеон Дянков.
ИСТИНСКИ  вносен ЧАКАЛ В ОВЧА КОЖА.
Назначе и натоварен от бизнесмафията, почти цялата данъчна тежест да стовари на гарба на постоянно обедняващия и вече мизерстващ български народ.
Гласувай:
6
21. анонимен - Ок, как мислиш, за какво ще дойде ...
03.05.2011 20:00
Ок, как мислиш, за какво ще дойде един човек съз заплата от 50 000 долара, за да получава 2000 лв. ли? Явно е дошъл с поръчката да докара страната до просешка тояга и да тегли заеми от МБ. След това ще се вземе парите като комисионни по сключените заеми. А шефа му е толкова тъп, че хабер си няма как го пързалят.
цитирай
2. ok3223 - Охо
04.05.2011 05:55
Не е глупаво и наивно толкоз пожарникарчето, за каквото го мислят мнозина. То може да е финансова о, но кукловодите му са печени и имат еврейска закваска. Знае то кого да слушка и чий заповеди да изпълнява. Те са комбина -дупе и гащи.
Не случайно навремето изхленчи."Няма Дянков, няма правителство".
Дянков разчита на комисионни, за да си опраи финансиите, както направиха копелетата на Симо Кобурготски.
Трудно ще се раздели с него. няма да посмее докато не му наредят ОТГОРЕ...
А ОНИ МИСЛАТ ПО ВЪПРОСО...
цитирай
3. dalida - Човеко, ти декларация годишна попълвал ли си?
05.05.2011 11:31
знаеш ли, че хората които получават:
1). наем от имущество
2). наем от недвижими имоти
3). търговия с печалби отразени в декларацията
4). производители чийто доходи са странични и отразени
Тези хора плащат 10 % данък.
Всички други които работят на заплата, и нямат допълнителни доходи, не плащат нищо повече, от това което им се одържа от предприятието.
--------------------
Разбирам че си угнетен, разбирам че и зле си уведомен. Защото иначе би разсъждавал по друг начин.
Според регистрираните по бюрата по труда едва 356 хиляди българи са безработни и получават помощи. Знам, че още толкова най-малко има нерегистрирани и такива които работят свободни професии, не попълват декларации и не плащат данъци. Именно такива хора трябва да са по-честни спрямо другите които плащат и си търсят правата. Но, по "принцип" в България няма човек, който да каже истината - колко получава и къде живее. Всеки лъже на поразия, оплаква се от нещастния си живот.
Но, докато българинът не разбере, че от ЗАПЛАТА богат не се става, докато не разбере, че ЕДИНСТВЕНО бизнесът носи печалби и занего и за останалите, докато не си запретне ръкавите и не се захване да работи, както работят западняците - НИКОГА няма да се види с пари.
------------------------
Хубав ден!
цитирай
4. chara - Блянове и шеги “гарантирани” от ГЕРБ
05.05.2011 16:42
http://30dumi.pozicii.net/2011/05/blyanove-i-shegi-vegarantiranive-ot-gerb/
цитирай
5. ok3223 - Be dalid-ke. Преди да пишеш запознай се проблема данъци и видове данъци.
06.05.2011 19:06
Праиш ли разлика между пряк и косвен данък. Почети малко.
Аз съм го обяснил добре.Ето ги косвениите данъци.
Каквото и да купиш на пазара, в цената на купената стока са включени ТЕ. Като почнеш от ДДС, лицензиите, митата, оборотните данъци, поттребителските разходи и такси, и още куп скрити разходчета, които се трупат върху цената и определят нейната големина, цената на стоката. С купуването на стоката плащаш и данъците включени в цената.Като тези невидими данъци и данъчета определят често над 50% от цената на дадена стока.
А големината на косвените данъци зависи само от хора като С. Дянков и коомп. и се определя от техните интереси.
Той иска да закове на 10% прекия данък богатство, върху печалби, дивиденти, замъци, яхти, лукс коли, ренти и тн. Как? Чред включване в конституцията на параграф според който, този 10% данък да може да се променя само с квалифицирано мнозинство 2/3 от членовета на НС.
Което е трудно постижимо. И води да увековечаване на 10% плосък данък, което е в полза само мутробизнесса и богатите,на хората с високи и много високи доходи. Този данък в страни в ЕС достига и минава често 50%, прогресивен е, и зависи от размера на богатствата и на облагаемите суми. В царство България до 9.09.1944 год. всички данъци са били ПРОГРЕСЕВНИ.
Целта на С. Дянков е, бюджета да се пълни предимно от КОСВЕНИ ДАНЪЦИ т.е. от хората с ниски доходи, народа на 80% и повече, като за милионерите и хората с високи доходи се отрежда подържаща роля.
КАКВОТО "ДАДАТ" Е ОТ ПОЛЗА...
И безроботният, като купи хляб за 1лв. само ДДС му е 20ст. Скритите, невидимите косвени данъци са включени в 80 стотинки които остават.
Безработицата и тн., това е друга тема.
Косвеният данък се плаща и от последния лев, който ти е останал, за да купиш самун хляб и не умреш от глад, ако не дай боже си докаран до там.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ok3223
Категория: Поезия
Прочетен: 422389
Постинги: 273
Коментари: 388
Гласове: 3508
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31